Протести у Казахстані: Україна оприлюднила заяву щодо місії ОДКБ

Читать на русском
У МЗС України взяли до уваги розгортання в Казахстані іноземних військових сил із домінуванням російського контингенту.
фото з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ України виступили із заявою щодо розгортування військ ОДКБ, у яких домінує російський контингент.

Про це йдеться у заяві МЗС України у понеділок, 10 грудня.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

У відомстві засуджують насильство, яке спалахнуло у ряді казахстанських міст і призвело до численних жертв. Дипломати також висловили співчуття у зв'язку із загибеллю казахстанців, з якими українців пов'язують багаторічні зв'язки дружби та взаємної поваги.

«У цей критичний час для народу Казахстану зараз дуже важливо вжити максимальних заходів для деескалації ситуації та уникнення подальшого насильства, гарантувати дотримання прав людини, забезпечити відновлення роботи об'єктів критичної інфраструктури та систем зв'язку», - йдеться у повідомленні.

У МЗС відзначили, що взяли до уваги розгортання на території Казахстану іноземних військових сил із домінуванням російського контингенту на запрошення влади Казахстану.

«Іноземні війська повинні поважати незалежність, суверенітет та національне законодавство Казахстану та міжнародне право, а їхнє перебування не повинно виходити за межі задекларованого обмеженого тимчасового терміну», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також наголосили, що продовжуватимуть захищати інтереси українців у Казахстані, зокрема, сприятимуть їм у поверненні на Батьківщину.

Нагадаємо, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні на засіданні заявив, що в країні відновлено повний порядок.

А президент РФ Володимир Путін порівняв протести у Казахстані з «технологіями Майдану».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: