Ситуація у Казахстані: Токаєв заявив, що повний порядок відновлено

Читать на русском
Що відбувається у Казахстані зараз. Президент Токаєв розповів про ситуацію на 10 січня. Він повідомив, скільки військ ОДКБ у країні.
pedforum.kz

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв розповів про ситуацію у країні, а також назвав кількість військ та техніки в рамках місії ОДКБ у Казахстані.

«Повний порядок у Казахстані відновлено, небезпечних загроз для безпеки країни запобігли, в рамках антитерористичної операції ведеться робота з виявлення осіб, які брали участь у злочинах», - заявив Токаєв у понеділок, 10 січня, на сесії Ради колективної безпеки ОДКБ, передає Інтерфакс-Україна.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

За його словами, на сьогодні до органів поліції доставлено «близько 8 тис. осіб, і правоохоронними та спеціальними органами перевіряється їхня причетність до актів тероризму, вбивств, мародерств та інших злочинів».

Він наголосив, що у Казахстані «всі державні органи працюють над тим, щоб повністю повернути країну до нормального життя».

«Водночас ми жорстко припинятимемо будь-які форми насильницького екстремізму і бойові дії проти Казахстану. Не дозволимо робити замах на наш державний суверенітет і територіальну цілісність. Казахстан твердо дотримуватиметься своїх міжнародних зобов'язань», - додав Токаєв.

Він також розповів, що у Казахстані від «миротворчої місії ОДКБ перебувають 2 030 осіб та 250 одиниць техніки».

Президент також уточнив, що в Казахстані загинули 16 співробітників силових структур, кількість жертв серед мирного населення уточнюється.

Нагадаємо, у Казахстані з 2 січня продовжуються масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові акції по всій країні.

У Казахстані запроваджено червоний рівень терористичної загрози. Президент Токаєв наказав силовикам стріляти на ураження.

У МВС Казахстану заявляли, що загалом на протестах затримали 7 939 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: