Путін порівняв протести у Казахстані із «технологіями Майдану»

Читать на русском
Протести у Казахстані. Путін заявив, що у країні застосовували технології Майдану, а війська ОДКБ не дали розвинути сценарій кольорових революцій у Казахстані.
фото Олексій Нікольский/пресслужба президента РФ

У Казахстані застосовувалися відомі за «майданом» технології силової інформаційної підтримки протестів.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на нараді ОДКБ у понеділок, 10 січня, повідомляє російське агентство ТАСС.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

За його словами, Казахстан зіштовхнувся із міжнародним тероризмом.

«Ми спостерігаємо саме агресію міжнародного тероризму… Звідки взялися ці банди озброєних людей, які пройшли підготовку в закордонних центрах і мають досвід бойових дій у гарячих точках планети? У Казахстані застосовувалися відомі за «майданом» технології силової інформаційної підтримки заворушень», - сказав він.

Він також додав, що сили ОДКБ будуть перебувати в Казахстані стільки, скільки потрібно, а після виконання функцій контингент виведуть із республіки.

Путін назвав операцію ОДКБ виключно «своєчасною та легітимною».

За його словами, країни ОДКБ показали, що не дозволять розгойдувати ситуацію у себе вдома та реалізувати сценарії «кольорових революцій». Війська показали свій потенціал, здатність діяти швидко, рішуче та ефективно, додав він.

Нагадаємо, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні на засіданні заявив, що в країні відновлено повний порядок.

Раніше у МВС Казахстану назвали точну кількість затриманих на протестах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: