У Міноборони Росії оцінили відносини з НАТО

Читать на русском
Альянс нібито відкидає пропозиції щодо деескалації, заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін за підсумками засідання Ради Росія-НАТО.
Міноборони РФ

На сьогоднішній день відносини між Росією та НАТО перебувають на критично низькому рівні.

Альянс нібито відкидає пропозиції щодо деескалації, заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін за підсумками засідання Ради Росія-НАТО, пише ТАРС.

«Російсько-натовські відносини перебувають на критично низькому рівні. Це відбувається на тлі глобальної нестабільності, терористичної загрози, розгортання чергових перегонів озброєнь, а також повної деградації архітектури безпеки у Європі», - заявив Фомін.

Новий європейський порядок: про що домовлятимуться НАТО та РФЦього тижня США, НАТО та країни ЄС намагаються шляхом переговорів з РФ зняти фактор військової напруги біля кордонів з Україною. Чого чекати від перемовин НАТО з РФ з українського питання –аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, російська сторона нібито неодноразово пропонувала НАТО вжити заходів щодо деескалації обстановки, але ініціативи були проігноровані.

«З боку альянсу російські ініціативи були проігноровані. Це створює передумови виникнення інцидентів та конфліктів, підриває основи безпеки», - повідомили у Міноборони РФ.

«Російська сторона розраховує на конструктивне обговорення для того, щоб у найкоротші терміни вийти на підготовку угод про гарантії безпеки для Російської Федерації», - підсумував Фомін.

Сьогодні генсек НАТО Столтенберг повідомив про те, що Росія не має права вето щодо вступу України до НАТО. Це вирішуватиме лише Альянс.

Раніше ми писали про те, що США поки що не бачать можливості знайти великий компроміс із Росією щодо розширення НАТО. Водночас, США та європейські союзники залишаються прихильними до діалогу.

Також нагадаємо, що Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: