США не бачать можливості для компромісу з Росією щодо розширення НАТО

Читать на русском
У США поки що не бачать можливості знайти великий компроміс із Росією щодо розширення НАТО. У той же час США та європейські союзники залишаються прихильними до діалогу.
З відкритих джерел

У США поки що не бачать можливості знайти великий компроміс із Росією щодо розширення НАТО. У той же час США та європейські союзники залишаються прихильними до діалогу.

Про це заявила сьогодні постійний представник США у НАТО Джуліанна Сміт в інтерв'ю CNN.

Без прориву та конкретики: як пройшли переговори між Росією та США у ЖеневіЯкими були результати переговорів у Женеві між Росією та США та що про зустріч пишуть західні ЗМІ, читайте у матеріалі.

«На даному етапі всі союзники прихильні до діалогу з Росією, який відбудеться завтра (засідання Ради Росія-НАТО, - ред.). Але всі союзники є єдиними в тому, щоб повідомити росіянам, що якщо вони вирішать продовжити вторгнення в Україну, вони зіткнуться з величезними наслідками з боку НАТО, а також з боку ЄС», - наголосила Сміт.

Сміт не бачить «можливості для великого компромісу» щодо розширення НАТО.

«Наразі дозвольте мені бути гранично ясною – ніхто не може змусити нас змінити політику НАТО щодо розширення. Двері залишаються відчиненими. Ніхто не має права зачинити двері ногою. І будь-яке рішення про розширення, як і раніше, залишатиметься між альянсом НАТО та відповідною країною», - додала вона.

Раніше ми писали про те, що в США група республіканських конгресменів має намір внести законопроект, який оголошує Україну країною «НАТО-плюс» та ініціює перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Також нагадаємо, що Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: