У Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії – Washington Post

Читать на русском
У США сенатори-демократи підготували пакет санкцій щодо російського президента Володимира Путіна у разі, якщо Москва здійснить військове вторгнення на територію України.
З відкритих джерел

У США сенатори-демократи підготували пакет санкцій щодо російського президента Володимира Путіна у разі, якщо Москва здійснить військове вторгнення на територію України.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Пакет передбачає також санкції проти високопоставлених російських військових та чиновників, низки банків та системи міжнародних платежів SWIFT. З відповідною пропозицією виступив голова сенатського комітету із міжнародних відносин Роберт Менендес.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, нові заходи мають стати сигналом на адресу Кремля, який покаже, що не слід «руйнувати свою економіку та жертвувати життям свого народу у марних спробах змінити карту Європи».

За даними газети, Білий дім підтримав законопроєкт демократів. Голосування щодо санкцій має відбутися в Сенаті США до 14 січня.

Ще один законопроєкт про обмеження США щодо Росії у разі ескалації конфлікту з Україною підготовлено сенаторами-республіканцями. Документ торкається проекту газопроводу «Північний потік – 2» з Росії до Німеччини на дно Балтійського моря. Адміністрація президента Джо Байдена раніше відмовилася від санкцій проти «Північного потоку – 2». Вашингтон побоюється, що такі дії можуть підірвати відносини США із союзниками.

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський вважає, що країни Заходу мають бути максимально готовими до запровадження санкцій проти Росії. Особливо з метою протистояти можливій російській збройній агресії проти України.

Також нагадаємо, що американські конгресмени хочуть оголосити Україну країною «НАТО-плюс».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: