Росія готує плани дестабілізації ситуації в Україні – Нуланд

Читать на русском
Україна і НАТО не загрожують Росії, в той час, як Росія є загрозою для безпеки європейських країн
Вікторія НуландGetty Images

Росія підготувала плани саботажу і внутрішньої дестабілізації ситуації в Україні, створила кризу з нічого, зосередила на українському кордоні 100 тисяч військових і намагається не пустити країну в НАТО.

Про це заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд 11 січня, повідомляє Голос Америки.

«Саме Росія приготувала внутрішній саботаж, дестабілізацію, і варіанти під чужим прапором для України... Україна хоче тільки мирного, демократичного, європейського майбутнього для свого народу» - сказала вона.

Без прориву та конкретики: як пройшли переговори між Росією та США у ЖеневіЯкими були результати переговорів у Женеві між Росією та США та що про зустріч пишуть західні ЗМІ, читайте у матеріалі.

Нуланд додала, що РФ постійно поширює дезінформацію щодо України, НАТО і США, щоб виправдати свої дії агресора. Україна і НАТО не загрожують Росії, в той час, як Росія є загрозою для безпеки європейських країн.

Нагадаємо, Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна і Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

У США поки не бачать можливості знайти великий компроміс з Росією в питанні розширення НАТО. Водночас США і європейські союзники залишаються прихильні до діалогу.

На тлі цього 11 січня в Західному окрузі Росії почалися масштабні військові навчання біля українського кордону, а саме - у Воронезькій, Бєлгородській, Брянській і Смоленській областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: