У США зажадали від Росії пояснень через проведення навчань на кордоні України

Читать на русском
Росія повинна негайно припинити навчання і повернути війська в казарми. Це дозволило б знизити напруженість навколо переговорного процесу
Нед Прайсstate.gov

Сполучені Штати чекають від Росії пояснень з приводу початку Москвою військових навчань на українському кордоні 11 січня, оскільки дії РФ порушують атмосферу деескалації, необхідну для переговорів.

Про це заявив спікер Державного департаменту США Нед Прайс.

«Ми заявляємо, що в цьому випадку деескалація передбачала б повернення російських військових в казарми, пояснення цих маневрів або їх припинення, повернення даних важких озброєнь в місця звичайного зберігання» - сказав він.

Без прориву та конкретики: як пройшли переговори між Росією та США у ЖеневіЯкими були результати переговорів у Женеві між Росією та США та що про зустріч пишуть західні ЗМІ, читайте у матеріалі.

Прайс додав, що Росія повинна негайно припинити навчання і повернути війська в казарми. Це дозволило б знизити напруженість навколо переговорного процесу.

«Це означало б повернення військ в казарми. Це означало б прозорість навколо будь - яких легітимних навчань, які проходили б на російській території» - підкреслив він.

Нагадаємо, Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна і Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

У США поки не бачать можливості знайти великий компроміс з Росією в питанні розширення НАТО. Водночас США і європейські союзники залишаються прихильні до діалогу.

На тлі цього 11 січня в Західному окрузі Росії почалися масштабні військові навчання біля українського кордону, а саме - у Воронезькій, Бєлгородській, Брянській і Смоленській областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: