Росія розпочала масштабні навчання зі стрільбами біля кордонів із Україною

Читать на русском

У вівторок, 11 січня, у Західному окрузі Росії розпочалися масштабні військові навчання біля українських кордонів, а саме – у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях.
Інтерфакс

У вівторок, 11 січня, у Західному окрузі Росії розпочалися масштабні військові навчання біля українських кордонів, а саме – у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях.

Про це повідомляє пресслужба округу, пише Інтерфакс.

Відомо, що у навчаннях беруть участь:

  • близько 3000 військових,
  • близько 300 одиниць військової техніки, у тому числі танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-2,
  • штатне стрілецьке озброєння.

Військові Вісленської та Єльнинської мотострілельних дивізій (Білгородська та Смоленська області) проведуть тактико-спеціальні маневри, відпрацьовуючи «бойове злагодження різних формувань» та освоюючи «нові методи та тактику виконання вогневих завдань у складній обстановці сучасного загальновійськового бою».

У пресслужбі округу уточнили, що головним акцентом тактичних навчань стане виконання «вправ контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бронетехніки, організація маршів за активної дії диверсійно-розвідувальних груп «противника» та обладнання опорних пунктів».

«Кожен підрозділ завершить маневри проведенням навчального бою із етапом бойової стрільби, під час якого екіпажі бронемашин БМП-2 і танків Т-72Б3 покажуть навички спільних дій і вразять мішені, котрі імітують техніки та живу силу умовного супротивника на дальності до 1,2 тисячі», - йдеться у повідомленні.

Раніше в МЗС РФ заявили, що Росія вимагає гарантій того, що Україна ніколи не стане членом НАТО.

Також нагадаємо, що Російська Федерація провела навчання на території тимчасово окупованого нею Криму. Військові РФ відпрацьовували «знищення» ворожих безпілотних літальних апаратів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: