ДБР провело обшуки у справі щодо постачання вугілля, в якому фігурує Порошенко

Читать на русском
Співробітники ДБР та СБУ провели низку обшуків у справі про організацію постачання вугілля з непідконтрольних територій Донбасу.
Слово і діло

Співробітники ДБР та СБУ провели низку обшуків у справі про організацію постачання вугілля з непідконтрольних територій Донбасу, фігурантом якого є колишній президент Петро Порошенко.

Про це інформує пресслужба ДБР у середу, 29 грудня.

У відомстві нагадали про те, що у справі вже повідомлено про підозру двом народним депутатам, у тому числі п'ятому президенту, колишньому міністру енергетики та одній цивільній особі.

ДБР провело обшуки у справі щодо злочинної схеми постачання вугілля з «Л/ДНР»Державне бюро розслідувань

«Для уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій навколо цього кримінального провадження повідомляємо, що 29 грудня 2021 року слідчими ДБР на підставі відповідних ухвал слідчого судді проведено низку обшуків за місцями можливого зберігання речей або документів, що мають значення для кримінального провадження», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит до ДБР, призначивши дату 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, у чому річ. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Порошенка 20 грудня підозри у державній зраді в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винний у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: