Зеленський знову закликав Сенат США підтримати санкції проти ПП-2

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти російського газопроводу Північний потік-2.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2», щоб не допустити його запуск.

Про це Зеленський написав у своєму Twitter у суботу, 8 січня.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Дякую сенаторам Чаку Шумеру та Теду Крузу за згоду поставити на голосування зупинку російського Північного потоку-2. Україна просить усіх своїх друзів у Сенаті США підтримати закон щодо захисту енергетичної безпеки Європи», - написав він.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що представник Державного департаменту США Нед Прайс виступив проти нових санкцій щодо «Північного потоку-2». На його думку, ця поправка може послабити відносини США із союзниками.

Нагадаємо, Сенат США 18 грудня 2021 року затвердив ухвалення санкцій трубопроводом «Північний потік-2». За них мають проголосувати до 14 січня 2022 року.

Зеленський ще у листопаді закликав сенаторів США запровадити санкції проти російського газопроводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: