Зеленський закликав Сенат США запровадити санкції проти ПП-2

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав сенат США запровадити санкції проти Північного потоку-2.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський вкотре закликав сенат США запровадити санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це він написав у своєму Twitter.

Байден заявив про важливість підтримки України в ситуації з «Північним потоком-2»Байден заявив, що важливо підтримати Україну і не дозволити Росії використовувати потоки газу в політичних цілях

«Газовий шантаж Європи має припинитися назавжди. Ми вдячні Палаті представників Штатів за включення до NDAA поправки, яка зупинить «Північний потік – 2». Звертаємось до всіх друзів України та Америки у Сенаті США щодо підтримки такої норми і на рівні Сенату», - написав він.

Поправкою, про яку говорить Зеленський, передбачається запровадження санкцій проти оператора газопроводу компанії Nord Stream 2 AG, засновником якої є Газпром. У липні цього року адміністрація Джо Байдена вирішила не піддавати санкціям компанію-оператора газопроводу після того, як керівництво Німеччини пообіцяло захистити інтереси України та вжити заходів у разі використання Росією природного газу як політичний інструмент.

У разі схвалення поправки Сенатом та Палатою представників Білий дім буде змушений запровадити санкції проти Nord Stream 2AG.

Нагадаємо, у жовтні повідомлялося, що першу нитку газопроводу «Північний потік-2« заповнили технічним газом.

Цього тижня Зеленський та Дуда обговорили ПП-2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: