Німеччина поки що не розглядає можливість запровадження санкцій проти ПП-2 – посол

Читать на русском
Німецькі політичні еліти сумніваються, що Росія нападе на Україну. При цьому, зазначив дипломат, так вважає уряд Німеччини, і опозиція.
З відкритих джерел

Наразі Німеччина не планує запроваджувати санкції проти «Північного потоку-2».

Це питання уряд Німеччини розгляне лише у разі нападу РФ на Україну, повідомив у коментарі РБК-Україна посол України Андрій Мельник на полях дипломатичного форуму у Гуті.

«Ми цю тему (превентивних санкцій проти «Північного потоку-2» – ред.) щодня проштовхуємо. Поки що ми такої готовності (з боку Німеччини - ред.) не бачимо», - сказав Мельник.

З його слів, німецькі політичні еліти сумніваються, що Росія нападе на Україну. При цьому, зазначив дипломат, так вважає уряд Німеччини, і опозиція.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Вони вважають, що це брязкання зброєю. Тому вони не хочуть спекулювати на цьому сценарії. Але голоси там справді є у партіях світлофорної коаліції», - додав посол.

Мельник зазначив, що у разі вторгнення Росії в Україну питання про санкції проти «Північного потоку-2» повернеться до порядку денного німецької влади.

«Я думаю, що тут маневр не буде для них широким і звужуватиметься, якщо ситуація не покращуватиметься», - уточнив дипломат.

Україна працює над тим, щоб тема «Північного потоку-2» та погроз, які несе газопровід, не пішла з порядку денного і повернулася до політичного русла.

«Поки що нам це не вдається, тому що соціал-демократи, як партія, у якої є канцлер, поки що не готова в такому руслі про це говорити. Але щодо інших партій позиції не змінилися і ми чекатимемо на ці шанси», - резюмував Мельник.

Раніше у Сенаті США домовилися голосувати за санкції проти «Північного потоку-2».

Також нагадаємо, що віце-канцлер Німеччини назвав «Північний потік-2» геополітичною помилкою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: