У «Нафтогазі» відреагували на зупинення сертифікації ПП-2

Читать на русском
У «Нафтогазі» відреагували на інформацію щодо зупинення сертифікації газопроводу Північний потік-2 у Німеччині, про що стало відомо сьогодні, 16 листопада.

У «Нафтогазі» відреагували на інформацію щодо зупинення сертифікації газопроводу Північний потік-2 у Німеччині, про що стало відомо сьогодні, 16 листопада.

За словами голови «Нафтогазу» Юрія Вітренка, все не так однозначно – «Газпром вдається до юридичних трюків».

«Газпром заявив німецькому регулятору про наміри створити дочірню компанію в Німеччині, яка буде начебто незалежним оператором трубопроводу Північний потік-2, причому лише тієї його частини, яка розташована на території Німеччини. Це глузування з європейських правил. Це не відповідає ні духу, ні букві європейського законодавства щодо сертифікації газопроводів», - написав Вітренко у Facebook.

Юрій ВітренкоГолова правління НАК «Нафтогаз України»
Вітренко пообіцяв робити все можливе для зупинки реалізації проєкту «Північний потік 2»Сказано 10 травня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

Він закликав «не залишити без уваги ці трюки Газпрому».

«Зокрема ми закликаємо уряд США накласти передбачені законодавством США санкції на оператора Північного потоку-2, про створення якого заявляє Газпром. Ці нові санкції мають діяти принаймні, допоки РФ не перестане використовувати газ як зброю та почне діяти відповідно до європейських правил», - звернувся до США Вітренко.

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що німецький регулятор BNetzA призупинив сертифікацію Nord Stream 2 AG як оператора трубопроводу «Північний потік-2».

Також зазначимо, що напередодні стало відомо, що німецький регулятор BNetzA схвалив участь «Нафтогазу» у процедурі сертифікації «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: