У Держдепартаменті прокоментували перспективу санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Держдепартаменті США вважають, що санкції проти ПП-2 демотивують європейських союзників і не дозволять захистити Україну
Нед ПрайсВідкрите джерело

Будь-яка спроба впровадити санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2« призведе до руйнування взаєморозуміння з Європою і підірве ідею «об'єднаного фронту» з європейськими країнами.

Про це заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Наше занепокоєння полягає в тому, що в разі прийняття закон тільки підірве єдність наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам потрібно буде виступити єдиним фронтом у відповідь на російські загрози Україні» - пояснив він.

Слова Прайса спрямовані в першу чергу проти наміру Сенату розглянути та поставити на голосування проєкт сенатора від Республіканської партії Теда Круза, який є прихильником санкцій проти ПП-2.

Нагадаємо, що Сенат США 18 грудня 2021 року затвердив прийняття санкцій по трубопроводу «Північний потік-2». За них мають проголосувати до 14 січня 2022 року.

Водночас посол України в Німеччині заявив, що Берлін не планує санкцій проти ПП-2 найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: