ОДКБ прийняла рішення направити в Казахстан війська – Пашинян

Читать на русском
Країни-члени ОДКБ направлять до Казахстану військові контингенти з метою стабілізації ситуації в країні за запитом казахського президента
Организация Договора о коллективной безопасностиВідкрите джерело

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ), до складу якої входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Вірменія, направить війська в охоплений протестами Казахстан за запитом президента Касим-Жомарта Токаєва.

Про це повідомив голова Ради колективної безпеки ОДКБ, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у своєму Facebook.

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

«За заявою Президента РК Касим-Жомарта Токаєва і зважаючи на загрозу національній безпеці та суверенітету Казахстану, в тому числі в результаті зовнішнього втручання, СКБ ОДКБ відповідно до статті 4 Договору про колективну безпеку РК прийняв рішення направити миротворчі сили ОДКБ в Республіку Казахстан на обмежений проміжок часу з метою стабілізації та нормалізації ситуації в цій країні» - написав він.

Нагадаємо, у Казахстані тривають протести, у містах штурмують адміністрації. У столиці Казахстану Нур-Султані ввели надзвичайний стан. В Алмати почалася антитерористична операція, на вулицях йдуть бої.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив про те, що сьогодні звернувся до голов країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: