Посол Казахстану в Києві розповів, скільки військових ОДКБ прибуде до країни

Читать на русском
На території Казахстану буде обмежена кількість іноземних військових ОДКБ. Їхня чисельність не перевищуватиме 3 тисяч осіб.
З відкритих джерел

На території Казахстану перебуватиме обмежена кількість іноземних військових ОДКБ. Їхня чисельність не перевищуватиме 3 тисяч осіб.

Про це повідомив сьогодні посол Казахстану у Києві Дархан Калєтаєв в ефірі каналу Україна 24.

За словами дипломата, наразі відбувається передислокація військових, їхня кількість уже визначена – 3 тисячі осіб.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

«Це з різних країн – Вірменії, Киргизстану, Узбекистану, Росії. Усі члени-учасники ОДКБ надсилають свої сили. Загальна кількість – 3000», – заявив дипломат.

При цьому Калєтаєв запевнив, що більше чи менше певної кількості військових ОДКБ у Казахстані не буде.

Нагадаємо, з 2 січня у Казахстані тривають протести. Акції розпочалися у місті Жанаозені Мангістауської області після зростання цін на скраплений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні.

Пізніше 4 січня уряд Казахстану оголосив про зниження ціни на скраплений газ. А президент Касим-Жомарт Токаєв затвердив указ про термінову відставку всього уряду. Але мітинги не припинилися.

У ніч проти 6 січня розпочалася антитерористична операція в Алмати. Військові заблокували багато протестувальників на головній міській площі.

Учора президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту.

6 січня Росія розпочала введення військ ОДКБ до Казахстану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: