Керівник операції щодо анексії Криму потрапив у ДТП

Читать на русском
Командувач Повітряно-десантними військами Росії генерал-полковник Андрій Сердюков 15 вересня потрапив у аварію в Мурманській області, в результаті якої отримав тяжкі травми.

Командувач Повітряно-десантними військами Росії генерал-полковник Андрій Сердюков 15 вересня потрапив у аварію в Мурманській області, в результаті якої отримав тяжкі травми.

Про це пише видання «Лента.ру», передає «Слово і Діло».

Аварія сталася на 1420-му кілометрі автодороги Р21 «Кола» в РФ. У мікроавтобус Volkswagen Caravella генерала, який слідував в кортежі в супроводі машин військової автоінспекції, врізався легковий автомобіль Chevrolet, який виїхав із зустрічної смуги. В результаті зіткнення мікроавтобус перекинувся.

Російський генерал у тяжкому стані, із серйозною черепно-мозковою травмою та переломом хребта був доправлений до реанімації шпиталю Північного флоту. Постраждав і 52-річний заступник головкому з повітряно-десантної підготовки РФ, генерал-майор Володимир Кочетков: із численними переломами він був госпіталізований. Травми в результаті аварії отримали 49-річний помічник головкома та 35-річний ад'ютант.

Водій Chevrolet, 34-річний мешканець Мурманська, від отриманих травм помер у машині швидкої допомоги. Його 39-річна дружина з тяжкими травмами госпіталізована. Двоє їхніх дітей, хлопчики 16 й 17 років, відбулися незначними забоями. Експертиза показала, що водій службового мікроавтобуса був тверезим, у ДТП він отримав незначні забої.

Відзначимо, Андрій Сердюков є командувачем ПДВ РФ із жовтня 2016 року. Раніше він був начальником штабу й першим заступником командувача Південного військового округу. Саме він, за інформацією російських ЗМІ, керував операцією із захоплення Криму навесні 2014 року. Він очолив і реалізував спецоперацію, під час якої російські військові забезпечили ухвалення парламентом Криму рішення про проведення незаконного референдуму щодо приєднання до РФ, який був організований протягом трьох тижнів.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму провели рейд квартирами сімей українських військових.

Нагадаємо, Україна оштрафувала російські авіакомпанії за польоти до окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: