Генсек НАТО прокоментував розташування військ Росії довкола України

Читать на русском
Щоб запобігти новій війні в Європі, потрібно сідати за стіл переговорів з Російською Федерацією, заявив Столтенберг.
фото з відкритих джерел

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на нарощування російських військ довкола України. Він зазначив, що сьогодні існує ризик початку нової війни в Європі.

Про це генсек НАТО повідомив під час свого виступу.

«Російські військові продовжують своє нарощення біля України. Ми бачимо артилерію, ми бачимо війська, ми бачимо прилади для ведення електронної боротьби. Коли все це об'єднане з російською риторикою, коли вони не погоджуються з нашими вимогами. Якщо це все поєднати, то це надсилає нам меседж, що це ризик нового військового конфлікту в Європі», - зазначив Столтенберг.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

При цьому, генсек Столтенберг наголосив, що для того, щоб запобігти новій війні в Європі, потрібно сідати за стіл переговорів з Російською Федерацією.

Раніше ми повідомляли, що Столтенберг озвучив теми переговорів на засіданні Ради Росія-НАТО, яке відбудеться 12 січня.

Нагадаємо, що ввечері 30 грудня президент США Джозеф Байден і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході бесіди Байден закликав свого російського візаві відкликати війська з українського кордону і нагадав про наслідки за збройну агресію.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Група з ексчиновників національної безпеки США та експертів по Росії закликали Білий дім публічно оприлюднити санкції проти РФ, які будуть введенні у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Додамо, розмова Байдена та Зеленського відбулася пізно ввечері 2 січня і тривала понад півтори години.

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським відзначив завзятість та зусилля України для повернення до повноцінного дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: