Столтенберг закликав готуватися до найгіршого сценарію – вторгнення РФ в Україну

Читать на русском
Столтенберг заявив, що в НАТО немає впевненості або чіткості щодо намірів Росії, які в будь-який момент можуть змінитися
Єнс СтолтенбергEPA - European Pressphoto Agency

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг вважає, що Україні варто готуватися до гіршого сценарію - що вторгнення Росії в Україну все-таки відбудеться.

Про це Столтенберг заявив на пресконференції в рамках дводенного засідання міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Немає впевненості або чіткості щодо конкретних намірів Росії, які можуть насправді еволюціонувати та змінитися. Так що річ у тому, що ви можете обговорювати ймовірність вторгнення на рівні 20% або 80%, але це не має значення. Ми повинні бути готові до гіршого. І ми повинні передати Росії повідомлення, що вона не повинна здійснювати військове вторгнення в Україну. Вона це зробила раніше і продовжує підтримувати сепаратистів на Донбасі. Ми повинні стримувати та послати сигнал, щоб вона не робила цього знову... Сподіваюся, що вона не буде цього робити, але як я сказав, Ми повинні бути готові до іншого сценарію, що Росія знову застосує військову силу, і ми будемо готові до цього» - сказав він.

Нагадаємо, раніше Столтенберг визнав, що в НАТО не можуть гарантувати Україні безпеку, оскільки вона не є членом Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: