Щоб Росія розуміла масштаби: у США вимагають оприлюднити санкції

Читать на русском
Група з ексчиновників національної безпеки США та експертів по Росії закликали Білий дім публічно оприлюднити санкції проти РФ, які будуть введенні у разі повномасштабного вторгнення в Україну.
Getty Images

Група з ексчиновників національної безпеки США та експертів по Росії закликали Білий дім публічно оприлюднити санкції проти РФ, які будуть введенні у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Associated Press.

Відомо, що із заявою до Білого дому звернулись чиновники, які працювали в адміністраціях колишніх президентів США Барака Обами, Джорджа Буша й Білла Клінтона, а також колишні посли.

«Ми вважаємо, що США слід у тісній консультації зі своїми союзниками щодо НАТО та з Україною негайно вжити заходів, щоб вплинути на розрахунок Кремля за витратами та вигодами, перш ніж російське керівництво зробить вибір на користь подальшої військової ескалації», – пишуть у заяві.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Чиновники вважають, що в Росії повинні мати чітке уявлення про масштаби економічного удару з якими вони зіткнуться у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що ввечері 30 грудня президент США Джозеф Байден і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході бесіди Байден закликав свого російського візаві відкликати війська з українського кордону і нагадав про наслідки за збройну агресію.

У Росії погрожують заходу повним розривом будь-яких відносин, якщо західні країни спробують ввести проти РФ нові санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: