Столтенберг закликав Путіна відвести війська від України

Читать на русском
Столтенберг звернувся до президента Росії Володимира Путіна. Він закликав використати свята для відведення військ від України.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до президента Росії Володимира Путіна. Він закликав використати свята для відведення військ від України.

За його словами, Росія має можливість забезпечити мирне та ненапружене Різдво для всіх. Він зазначив, що наразі біля кордонів України Росія зібрала кілька десятків тисяч солдатів, а також бойові танки та безпілотники, і немає жодних ознак того, щоб цей марш зупинявся чи сповільнювався, пише dpa.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Столтенберг прямо не відповів на запитання, чи НАТО може відреагувати на напружену ситуацію розширенням присутності військ у східних країнах альянсу.

«Ми постійно перевірятимемо, чи потрібно нам далі коригувати присутність військ», - сказав він.

Нагадаємо, ситуація на українсько-російському кордоні від початку листопада викликає занепокоєння західних країн. Співробітники спецслужб припускають «високу ймовірність дестабілізації» ситуації з боку Росії вже цієї зими.

РФ зібрала на кордоні понад 90 тисяч військових.

«Слово і діло» поспілкувалося з експертами та спробувало з’ясувати, що відбувається на кордоні з Росією, чому країна стягує війська та які наслідки можуть бути.

Також читайте у колонці Дениса Поповича, що може стримувати Кремль від вторгнення в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: