У Казахстані на тлі протестів продовжили канікули для школярів та студентів

Читать на русском
На тлі масових акцій протесту в Казахстані продовжили шкільні канікули до 17 січня, а студенти коледжів та університетів відпочиватимуть до 24 січня.
З відкритих джерел

На тлі масових акцій протесту в Казахстані продовжили шкільні канікули до 17 січня, а студенти коледжів та університетів відпочиватимуть до 24 січня.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти Шолпан Каринова в ефірі телеканалу 24kz.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

«За наказом міністерства освіти та науки шкільні канікули продовжено до 17 січня, вчителі та інший персонал школи залежно від ситуації у регіоні працюють у штатному режимі. Дитячі дошкільні організації продовжують приймати дітей, на сьогодні більшість дитсадків продовжують працювати у штатному режимі. У коледжах та вишах тривають зимові канікули, вони триватимуть до 24 січня. Другий семестр у коледжах та вишах розпочнеться з 24 січня», - сказала Каринова.

Раніше ми писали про те, що 2 січня у Казахстані у місті Жанаозен розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 та 5 січня в Алмати відбулися зіткнення протестувальників із силовиками.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв запровадив у країні режим надзвичайного стану до 19 січня та комендантську годину з 23:00 до 07:00.

У ніч проти 6 січня розпочалася антитерористична операція в Алмати. Військові заблокували багато протестувальників на головній міській площі.

Учора президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту.

6 січня Росія розпочала введення військ ОДКБ до Казахстану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: