Маю намір діяти жорстко: президент Казахстану відреагував на протести

Читать на русском

У середу, 5 січня, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відреагував на масові протести в країні та виступив із новим відеозверненням.
З відкритих джерел

У середу, 5 січня, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відреагував на масові протести в країні та запевнив, що «має намір діяти жорстко».

Про це він повідомив під час свого нового відеозвернення.

Токаєв назвав надзвичайний стан «необхідним засобом», а мітингувальників – «бандитами, хуліганами, бунтівниками, яких мотивують фінансово».

Президент Казахстану заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки.

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

«Як глава держави і відсьогодні голова Ради Безпеки маю намір діяти максимально жорстко. Це питання безпеки наших громадян, які звертаються з численними проханнями до мене захистити їхнє життя та життя сімей. Це питання безпеки нашої держави. Упевнений, народ мене підтримає», - наголосив глава держави.

До цього посаду голови Ради безпеки обіймав Нурсултан Назарбаєв із 19 березня 2019 року. Він був довічним головою Ради безпеки. Відомо, що відставка Назарбаєва – одна з умов учасників акцій протесту.

Обращение президента Касым-Жомарта Токаева народу Казахстана.Bizon KGZ

Президент Казахстану запевнив, що не має наміру тікати з країни.

«Хоч би що я буду в столиці. Це мій конституційний обов'язок бути разом із народом. Разом ми подолаємо цю чорну смугу історія Казахстану. Вийдемо із неї сильними», - сказав він.

«Незабаром я виступлю з новими пропозиціями щодо політичної трансформації Казахстану. Я залишаюся на колишній позиції послідовних реформ», - відмітив президент.

Також Токаєв заявив про перші жертви серед правоохоронців під час акцій протесту.

«Хотів би подякувати співробітникам правоохоронних органів та військовослужбовцям. Вони прийняли на себе удар...і, на жаль, зазнають втрат. Щирі співчуття та співчуття», - сказав президент Казахстану.

Нагадаємо, у Казахстані тривають протести, у містах штурмують адміністрації. У столиці Казахстану Нур-Султані запровадили надзвичайний стан.

Сьогодні в Алмати мітингувальники увірвалися до будівлі акімату (міської адміністрації), при цьому вибивши вікна та двері. У будівлі спалахнула пожежа. Надворі лунають постріли.

Відомо також, що по всій країні через акції протесту відключили інтернет.

Також сьогодні мітингувальники увірвалися до будівлі одного з телеканалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: