«Промисловий безвіз» з ЄС: Стефанішина не змогла назвати точні терміни підписання угоди

Читать на русском
Угоду про промисловий безвіз України з Європейським Союзом ще не буде підписано у 2022 році.
Ольга СтефанішинаФото Слово і діло

Угода про «промисловий безвіз» України з Європейським Союзом не буде підписана у 2022 році. Більш точні терміни також поки не відомі.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Промисловий безвіз»: хронологія переговорів України і ЄСУгоду про промисловий безвіз можуть підписати у 2021 році. На інфографіці – як тривали переговори.

«Ні. Я пропоную повернутися до цього питання ближче до літа 2022 року, тоді я зможу назвати конкретні дати», - сказала Стефанішина, відповідаючи на запитання, чи підпише Україна угоду на наступному саміті Україна-ЄС у 2022 році.

За її словами, влітку цього року завершуватиметься робота місій, які оцінюють готовність України до укладання угоди, і після їх завершення уряд зможе ініціювати офіційні переговори.

«Але перш ніж завершиться ця оцінка і буде представлено рекомендації, процес офіційних переговорів ми не зможемо ініціювати. КРІ, який би я встановлювала на 2022 рік – це початок офіційних переговорів. Вони можуть бути дуже швидкими, якщо вдасться побудувати політичний консенсус у Єврокомісії за цією угодою», - заявила віцепрем'єр.

На уточнююче питання, чи допускає вона можливість укладання угоди у 2022 році, Стефанішина відповіла негативно.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Україна та ЄС попередньо домовилися про промисловий безвіз.

«Слово і діло» відстежило хронологію цих переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: