Україна та ЄС попередньо домовилися щодо промислового безвізу

Читать на русском

Україна та ЄС попередньо домовилися щодо промислового безвізу за деякими видами продукції з доданою вартістю.

Йдеться про електрообладнання, машинах і механізмах. Про це в п'ятницю, 11 грудня, повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, передає пресслужба Кабміну.

Промисловий «безвіз»: чи вдасться досягнути нових домовленостейПромисловий безвіз передбачає приведення у відповідність до європейських стандартів тисяч норм у багатьох промислових галузях, тому домовленості будуть досягнуті нескоро, вважає експерт.

Йдеться про підписання угоду АССА, сказала Стефанишина, виступаючи на першій щорічній міжнародній конференції Україна: інвестиційна гавань в часи змін. Вона зазначила, що під угоду потраплять низьковольтне устаткування, електромагнітне обладнання, машини й механізми.

Українська продукція, яка підпадає під ці категорії, отримавши сертифікат українського органу ринкового нагляду, матиме безперешкодний доступ на ринок ЄС.

Стефанишина також нагадала, що з 1 січня 2021 року відкривається можливість переглянути умови торгівлі з ЄС в напрямку лібералізації. Українські підприємці вважають найбільш проблемними питаннями подвійну сертифікацію, високий рівень конкуренції в ЄС та неможливість потрапити на ринки.

Раніше в Кабміні назвали ключові елементи економічної стратегії України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: