Сьогодні Байден і Зеленський проведуть телефонну розмову - подробиці

Читать на русском
Під час розмови Байден має намір підтвердити Зеленському підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України за умови російської агресії.
фото: BBC

Сьогодні, 2 січня, президент США Джо Байден має провести телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Радіо Свобода, з посиланням на представника Білого дому.

Зазначається, що лідери двох країн планують розглянути підготовку до майбутніх дипломатичних зустрічей, спрямованих на деескалацію напруженості через нарощування російських сил поблизу України.

«Під час розмови Байден має намір «підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в умовах російської агресії», – сказав представник Білого дому.

При цьому, телефонна розмова між двома лідерами стане другою за три тижні, у той час, як Білий дім намагається протидіяти військовій загрозі з боку Москви, яка викликала занепокоєння НАТО і Києва щодо можливого нового вторгнення Росії в Україну найближчими тижнями.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, що ця розмова відбудеться після переговорів між Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним 30 грудня, під час яких президент США заявив, що Сполучені Штати та їхні союзники запровадять суворі санкції проти Росії.

Раніше ми писали про те, що Сполучені Штати Америки та їхні партнери погодили дати переговорів з Росією, присвячені деескалації ситуації навколо України та деяким іншим питанням. Вони відбудуться з 10 по 13 січня одразу у трьох форматах.

Також, група з ексчиновників національної безпеки США та експертів по Росії закликали Білий дім публічно оприлюднити санкції проти РФ, які будуть введенні у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: