У США сенатори запропонували Байдену комплекс заходів щодо стримування російської агресії

Читать на русском
Україні потрібно передавати більше зброї, запуск ПП-2 неприпустимий, на поступки Путіну йти не можна - такі основні тези пропозицій американських сенаторів
Ілюстративне фотоAP Photo

Стратегія США, спрямована на стримування російської агресії, особливо проти України, повинна містити як економічні, так і політичні, дипломатичні та військові кроки.

Про це написали сенатори Джин Шагін (Демократична партія) і Роберт Портман (Республіканська партія), а також ще ряд сенаторів США у спільній статті для американського видання The Washington Post.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Сенатори вважають, що Байден повинен виконати наступні чотири пункти:

  • США повинні постачати Україні більше зброї. У тому числі вони повинні надати Збройним силам України протиповітряні, протитанкові та протикорабельні системи разом із засобами ведення електронної війни.
  • Байден не повинен на догоду Росії змушувати президента України Володимира Зеленського йти на поступки в питанні Мінських угод. США повинні змусити Росію відвести війська від кордонів України.
  • Запуск «Північного потоку-2» неприпустимий, тому потрібно співпрацювати в цьому питанні з урядом Німеччини.
  • Вашингтон і його партнери повинні чітко розуміти загрози, що виходять від ситуації, і діяти разом, у складі міжнародної коаліції.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Ще один сенатор, Роджер Вікер, радить Байдену не йти на поступки Путіну. Москва повинна зрозуміти, що агресія проти України обійдеться їй дуже дорого. Він також вважає, що США повинні надати Україні системи ППО і протитанкове озброєння, а НАТО має надіслати більше військових. Також потрібні санкції проти російських чиновників, осіб з оточення Путіна і ПП-2.

Нагадаємо, раніше сенатор Роберт Портман заявив, що адміністрація президента США Джозефа Байдена повинна передавати Україні більше летального і нелетального озброєння, а також іншої військової допомоги, щоб посилити можливості Збройних сил України перед обличчям можливої російської агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: