У Білому домі не підтверджують особисту зустріч Байдена з Путіним на переговорах у Женеві

Читать на русском
Переговори 10 січня будуть присвячені питанню діалогу зі стратегічної безпеки. Це не означає, що там зобов'язані бути присутніми президенти США і Росії
Байден та Путінpicture-alliance

Переговори між США і Росією, які пройдуть 10 січня 2022 року в Женеві, і на яких обговорять Україну, не передбачають особистої зустрічі президента США Джозефа Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомив Білий дім, інформацію підтвердив Укрінформ з посиланням на високопоставленого представника адміністрації США.

«Не очікується, що президенти Байдена і Путіна візьмуть участь у переговорах у Женеві» - сказано в повідомленні Білого дому.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Американський чиновник повідомив, що переговори 10 січня будуть присвячені питанню діалогу зі стратегічної безпеки. Це не означає, що там зобов'язані бути присутніми президенти США і Росії - з американської сторони в делегацію увійдуть представники Державного департаменту, Пентагону і деяких інших відомств. Хто братиме участь з російського боку - поки невідомо.

«Просто хочу повторити: ми не очікуємо, що президент Байден і президент Путін візьмуть участь у цих обговореннях 10 січня» - резюмував чиновник.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки та їхні партнери узгодили дати переговорів з Росією, присвячені деескалації ситуації навколо України та деяким іншим питанням. Вони пройдуть з 10 по 13 січня відразу в трьох форматах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: