Байден підписав оборонний бюджет США-2022: скільки грошей отримає Україна

Читать на русском
Повний обсяг оборонного бюджету США у 2022 році складе 770 млрд доларів. Це найбільший військовий бюджет у світі
Джозеф БайденAFP 2021

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден 27 грудня затвердив оборонний бюджет США на 2022 рік. Збройні Сили України, згідно з розписом бюджету, отримають від США військової допомоги на 300 мільйонів доларів.

Про це сказано у повідомленні на сайті Білого дому.

Повний обсяг оборонного бюджету США у 2022 році складе 770 млрд доларів. У нього входить підвищення зарплати військовослужбовцям США на 2,7%, придбання нових кораблів і літаків для ВМС, розробка стратегії протистояння Росії та Китаю.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Президент підписав закон S. 1605 про повноваження в галузі національної оборони на 2022 фінансовий рік, який санкціонує асигнування на 2022 фінансовий рік в основному на програми Міністерства оборони та військове будівництво, програми національної безпеки Міністерства енергетики та розвідувальні програми» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що проєкт бюджету США на 2022 рік передбачає 756 млн доларів допомоги Україні, включаючи сюди військову та антикоронавірусну допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: