Розмова Зеленського з Блінкеном: обговорили майбутні переговори з РФ

Читать на русском
Ентоні Блінкен у Twitter повідомив, що США та Україна продовжать тісні консультації щодо стримування російської агресії.
З відкритих джерел

Сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої сторони обговорили майбутні переговори з РФ, які заплановані на 10-13 січня.

Про це повідомляє пресслужба Держдепартаменту США.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Зокрема Блінкен підтвердив непохитну підтримку США незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на тлі нарощування Росією військових біля кордонів України.

При цьому сторони обговорили зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Також Ентоні Блінкен у Twitter повідомив, що США та Україна продовжать тісні консультації щодо стримування російської агресії.

«У розмові із президентом України Володимиром Зеленським я підтвердив повну підтримку України з боку США. Ми продовжуватимемо тісні консультації з Україною, НАТО, союзниками та партнерами у наших дипломатичних зусиллях щодо стримування подальшої російської агресії», - написав держсекретар США.

Раніше ми писали про те, що Сполучені Штати Америки та їхні партнери погодили дати переговорів з Росією, присвячені деескалації ситуації навколо України та деяким іншим питанням. Вони відбудуться з 10 по 13 січня одразу у трьох форматах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: