У Міноборони РФ звинуватили НАТО в бажанні почати війну з Росією

Читать на русском
У Міноборони Росії заявили, що НАТО посилило розвідку на Чорноморському напрямку, і постійно тримає в Чорному морі свої кораблі
Ілюстративне фотоІА Regnum

У Міністерстві оборони Росії звинуватили НАТО в підготовці до великомасштабного військового конфлікту з РФ.

Про це заявив заступник Міністра оборони РФ Олександр Фомін на брифінгу для військових аташе і представників посольств іноземних держав, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

«Військове будівництво блоку повністю перенацілене на підготовку до великомасштабного збройного конфлікту високої інтенсивності з Росією. Останнім часом альянс перейшов до практики прямих провокацій, пов'язаних з високим ризиком переростання в збройне протистояння» - заявив він.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Фомін також заявив, що розвідувальна авіація НАТО здійснила у 2021 році в Чорноморському регіоні 710 літаковильотів проти 436 у 2020 році. В акваторії Чорного моря постійно знаходяться бойові кораблі та допоміжні судна країн НАТО, які не є чорноморськими. Щороку проводяться військові навчання, спрямовані проти Росії.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив США в спробі спровокувати «маленьку війну» в Україні.

Нагадаємо, що 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них Москва, зокрема, просить не приймати Україну в Альянс.

Володимир Путін розповів, що у разі відмови США і НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: