Посол назвала три напрями військової допомоги США Україні

Читать на русском
Україна співпрацює зі США в рамках надання військової допомоги за трьома напрямками, серед яких фінансовий та технічний.
фото Укрінформ

Україна співпрацює зі США в рамках надання військової допомоги за трьома напрямками, серед яких фінансовий та технічний.

Про це повідомив посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю виданню LB.ua.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Є кілька напрямків, за якими ми працюємо із США у рамках надання військової допомоги. Перше – стандартна допомога, що виділяється Конгресом через бюджет; наступного року ми отримаємо $300 млн. Друге – допомога, яку указом оформляє президент США: у вересні президент Байден погодив такий пакет у $60 млн, вже надіславши Україні відповідне обладнання», - сказала Маркарова.

Третій напрямок, за її словами, – це так зване надлишкове оборонне обладнання.

«Наприклад, готове і поки що непотрібне озброєння, яке Сполучені Штати можуть додатково надати. І з цією категорією ми також зараз активно ведемо роботу», - пояснила посол.

Нагадаємо, президент США Джо Байден затвердив оборонний бюджет США на 2022 рік. Україна отримає військову допомогу на 300 мільйонів доларів.

У листопаді конгресмени закликали Байдена збільшити військову допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: