Україні від Заходу потрібна не тільки оборонна, а й наступальна зброя – Резніков

Читать на русском
Україні потрібні засоби кіберзахисту радіоелектронної боротьби та розвідки, протиракетні комплекси та обладнання для посилення флоту
Олексій Резніковmil.gov.ua

Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков 18 грудня, повідомляє пресслужба Міноборони.

Резніков зазначив, що для стримування російської агресії Україна потребує реальної допомоги від країн НАТО і Європейського Союзу. Маються на увазі поставки сучасного озброєння і технології, які допоможуть зупинити Москву і зірвати її наступ.

«Озброєнням, маю на увазі, не тільки оборонного характеру, а й наступального» - підкреслив він.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Міністр зазначив, що в Кремлі сидять прагматики, які насамперед оцінюють напад на Україну з боку фінансових витрат. Якщо в Москві вирішать, що витрати на напад будуть занадто великі, а ціна буде дуже високою - вторгнення не відбудеться.

Резніков нагадав, що Україні потрібні засоби кіберзахисту радіоелектронної боротьби та розвідки, протиракетні комплекси та обладнання для посилення флоту.

«Це й економічні санкції, політичні, фінансові санкції та головне - допомога зброєю Збройним силам України. Захищатися ми будемо самі, але допоможіть нам... Всі ці потреби ми називаємо публічно, не приховуємо, і тоді агресор далі не піде» - підсумував він.

Тим часом радник адміністрації американського президента Джейк Салліван заявив, що в США ведеться підготовка додаткової військової допомоги для України. Президент США Джозеф Байден незабаром прийме та оголосить рішення про надання посиленого пакета озброєнь і військової техніки для Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: