Українське суспільство не готове до повноцінного перенесення Різдва на 25 грудня – експерт

Читать на русском
Перспективи переходу на святкування Різдва 25 грудня поки залишаються туманними, оскільки народ до цього не готовий
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Коли-небудь в Україні складуться всі умови для переведення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Однак зараз український народ в переважній своїй більшості не готовий до такого перенесення святкових дат.

Про це розповіла експерт-релігієзнавець Віта Титаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Перш за все пам'ятайте, що святкування Різдва 25 грудня і можливість його перенесення - це не якась догма. Це скоріше данина культурі, традиції. Це речі, які змінюються дуже поступово. Потрібен певний час, щоб відійти від одного і прийти до іншого... Весь світ живе за григоріанським календарем. На сьогодні за григоріанським і Новоюліанським календарем святкують всі греко-католики, святкують 9 з 15 православних церков - саме 25 грудня Різдво Христове» - сказала вона.

Свята в Україні у 2022 році: на які дати припадають вихідніСкільки буде вихідних у 2022 році, на які дні випадають державні свята та коли буде перенесення робочих днів, дивіться на інфографіці.

Проте, на її думку, перспективи переходу на святкування Різдва 25 грудня поки залишаються туманними, оскільки народ до цього не готовий.

«Ми неодноразово слухали в інтерв'ю керівників найбільших церков в Україні - митрополита Епіфанія та Глави УГКЦ Святослава Шевчука, що такі перспективи є. Тільки не потрібно їх штучно педалювати. На сьогодні суспільство не зовсім готове. За соціологічними опитуваннями, десь 77% українців поки що не підтримують цей перехід» - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше за результатами соцопитування стали відомі найулюбленіші новорічні свята українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: