В Україні відзначається католицьке Різдво: як відзначити, що подарувати

Читать на русском
Традиції святкування Різдва у католиків і православних різняться: для католиків Різдво - найголовніше свято, тоді як православні більше шанують Великдень
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні 25 грудня 2021 року відзначається Різдво в католицькій традиції - тобто, за новим календарним стилем. На честь цього 24 грудня, п'ятниця, була скороченим робочим днем, а понеділок 27 грудня буде вихідним.

Свята в Україні у 2022 році: на які дати припадають вихідніСкільки буде вихідних у 2022 році, на які дні випадають державні свята та коли буде перенесення робочих днів, дивіться на інфографіці.

Традиції святкування Різдва у католиків і православних різняться: для католиків Різдво - найголовніше свято, тоді як православні більше шанують Великдень. Відзначається воно також в різні дати - 25 грудня у католиків і 7 січня у православних; це пов'язано з тим, що коли католицька церква перейшла на новий григоріанський календар, православна ортодоксальна церква продовжувала залишатися на старому, юліанському. Різниця між ними становить якраз 13 днів.

У цей день заборонено займатися фізичною працею, прибиранням, а також скандалити, пліткувати та сваритися, носити старий одяг і відмовляти потребують допомоги. Можна і потрібно ходити в гості один до одного та обмінюватися подарунками: дарувати різні зимові речі (шарфи, рукавички), або сувеніри (статуетки, підвіски та т.д.). В цілому, традиції католицького Різдва дуже схожі на традиції православного - ті ж 12 страв за столом, ті ж подарунки та заборони.

Нагадаємо, раніше за результатами соцопитування стали відомі найулюбленіші новорічні свята українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: