США повинні передавати Україні більше зброї – сенатор Портман

Читать на русском
На думку сенатора, США повинні передавати Україні більше зброї, в тому числі летальної, щоб посилити можливості ЗСУ протистояти Росії
Сенатор Роберт ПортманAP Photo

Адміністрація президента США Джозефа Байдена повинна передавати Україні більше летального і нелетального озброєння, а також іншої військової допомоги, щоб посилити можливості Збройних сил України перед обличчям можливої російської агресії.

Про це йдеться в заяві сенатора США Роберта Портмана. Портман є співголовою Українського кокусу в США, повідомляє Укрінформ.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Сполучені Штати повинні й надалі збільшувати кількість оборонної летальної зброї, яку вони надсилають Україні, і адаптувати її до потенційних загроз, щоб Україна могла краще захищати себе» - сказано в повідомленні сенатора.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Тим часом радник адміністрації американського президента Джейк Салліван заявив, що в США ведеться підготовка додаткової військової допомоги для України. Президент США Джозеф Байден незабаром прийме та оголосить рішення про надання посиленого пакета озброєнь і військової техніки для Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: