У РФ звинуватили США та Україну в підготовці провокації з хімічною зброєю на Донбасі

Читать на русском
У Пентагоні брехливі заяви російського міністра оборони оперативно спростували та нагадали, що винуватець війни на Донбасі - саме Росія і її поплічники, а не хтось інший
Сергій ШойгуФото РІАН

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 21 грудня звинуватив Збройні Сили України та США в підготовці на Донбасі провокації із застосуванням хімічної зброї. Нібито на Донбасі є співробітники американських приватних військових компаній, яким доставили компоненти хімічних вражаючих речовин.

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

«Встановлено присутність понад 120 співробітників американських ПВК у населених пунктах Авдіївка та Приазовське Донецької області. Вони обладнають вогневі позиції в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, здійснюють підготовку українських сил спеціальних операцій і радикальних збройних угруповань до активних бойових дій... Для здійснення провокацій в міста Авдіївка і Красний Лиман доставлені резервуари з невстановленими хімічними компонентами» - заявив він.

Компроміс чи мир з позиції сили: як змінювалася думка українців щодо розв'язання конфлікту на ДонбасіЗа роки війни на Донбасі менше українців згодні на мир за будь-яку ціну, але більше почали виступати за частковий компроміс.

У США відверту брехню російського міністра досить оперативно спростували та настійно попросили Москву припинити використовувати підбурювальну і брехливу риторику.

«Заяви міністра Шойгу абсолютно брехливі... Повністю брехливі» - відповів на запитання журналістів спікер Пентагону Джон Кірбі, коментуючи дану заяву Шойгу.

Спікер Державного департаменту США Нед Прайс додав, що Росія намагається виставити Україну і США винними в конфлікті на Донбасі, тоді як саме Москва несе відповідальність за ескалацію в Україні.

«Всупереч заявам міністра оборони Росії, відповідальність за ескалацію напруженості несуть Росія та її маріонетки, а не Україна, або Сполучені Штати» - заявив він.

До речі, раніше в українській розвідці заявили, що в ОРДЛО на постійній основі знаходиться 600 до 800 російських офіцерів і генералів. За перебування на Донбасі вони отримують нагороди та підвищення по службі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: