Коли США і Росія обговорять «гарантії безпеки»: Вашингтон дав відповідь

Читать на русском
США планують домовитися про більш точну дату переговорів з Росією, але в будь-якому випадку їх проведуть не раніше січня наступного року
Карен ДонфрідCC BY Photo

Двосторонні переговори США і Росії, які будуть присвячені російським вимогам з безпеки і ситуації в Європі в цілому, можуть відбутися не раніше січня 2022 року.

Про це заявила помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, повідомляє Радіо Свобода.

Головною темою переговорів стануть російські «пропозиції з безпеки» - ті самі, в яких Росія вимагає від США і НАТО гарантій невступу в НАТО України та інших пострадянських держав.

«Ми приймемо рішення про дату разом з Росією, і ми віримо, що це відбудеться в січні» - заявила представникам ЗМІ чиновниця.

Нагадаємо, 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс. Також Кремль зажадав термінової відповіді на свої пропозиції та вибухнув на адресу НАТО погрозами.

20 грудня в Державному департаменті США заявили, що Сполучені Штати не збираються вести з Росією ніяких переговорів про безпеку в Європейському Союзі без участі самих країн-членів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: