У Держдепі США відреагували на домовленість про перемир'я на Донбасі

Читать на русском
США готові допомогти полегшити виконання мінських угод з метою підтримки ОБСЄ та нормандського процесу.
shutterstock.com

У Вашингтоні привітали заяву ОБСЄ про те, що учасники Тристоронньої контактної групи домовилися повернутись до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомив голова прес-служби Держдепартаменту США Нед Прайс.

«Сполучені Штати вітають оголошення ОБСЄ щодо «повної рішучості» урядових сил України та сил, що підтримуються Росією, на сході України дотримуватися заходів контролю за перемир'ям від 22 липня 2020 року», - йдеться в повідомленні.

Згідно зі словами Прайса, США готові допомогти полегшити виконання мінських угод з метою підтримки ОБСЄ та нормандського процесу на підтвердження своєї позиції про те, що конфлікт на сході України може бути врегульований лише в атмосфері деескалації.

США поки що не мають наміру приєднуватися до нормандського формату – ДерждепНаразі Вашингтон не планує приєднуватись до нормандського формату, але країна має намір підтримувати цей переговорний процес.

Як заявили в Держдепі, у зв’язку із цим Сполучені Штати продовжують закликати Росію відвести свої війська, зосереджені біля кордону з Україною.

Нагадаємо, що керівник МЗС Кулеба обговорив телефоном із головою дипломатії Євросоюзу Жозепом Боррелем ситуацію з безпекою.

Раніше ми повідомляли, що у США розчаровані зривом конкурсу на керівника САП.

Також, США планують домовитися про більш точну дату переговорів з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: