Боятися Росії не можна: президент Естонії відмовився обговорювати гарантії безпеки з РФ

Читать на русском
Естонський президент заявив, що боятися Росії не можна в жодному разі і що про вимоги до гарантій безпеки не може бути й мови.
Алар Карісфото з відкритих джерел

Президент Естонії Алар Каріс заявив, що про обговорення вимог Росії щодо гарантій безпеки не може бути й мови.

Про це повідомляє телеканал ETV.

«З вимогами Росії просто. Їх потрібно просто відкласти та виступити зі своїми думками. Якщо ми почнемо їх обговорювати одне за одним, то, гадаю, у нас і виникне проблема. Зрештою, відносини з Росією колись повинні будуть увійти в якісь розумні рамки. Ніхто не хоче ескалації. Але про обговорення цих пунктів, на мою думку, не може бути й мови», – заявив Каріс.

Естонський лідер заявив, що боятися Росії не можна в жодному разі.

«Страх – дуже сильне почуття. Я не думаю, що когось слід боятися, просто треба стримувати. Ми маємо йти нога в ногу з союзниками і не дозволяти розколювати себе, що, зрозуміло, є однією з цілей сьогоднішньої Росії – розсварити нас між собою, на Захід-Схід, на Північ-Південь, розсваритися зі США», – заявив Каріс.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, що Путін відповів на запитання щодо можливого вторгнення РФ в Україну.

Раніше у МЗС РФ заявили, що якщо НАТО відмовиться прийняти вимоги Росії щодо гарантій безпеки і не гарантує невступ до лав Альянсу України, Росія перейде до заходів у відповідь і почне створювати біля кордонів європейських країн «контрзагрози».

Пізніше президент Польщі Анджей Дуда припустив, чому Путін висунув ультиматум НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: