Байден відмовився давати Путіну гарантії нерозширення НАТО на Схід – Держдепартамент

Читать на русском
За словами заступника держсекретаря Нуланд, Путіну відверто заявили, що питання про нові країни в НАТО - не та справа, в яку Росія повинна пхати свого носа.
Байден та Путінeuronews.com

Президент США Джозеф Байден на переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним відмовився давати останньому якісь гарантії невступу України до лав НАТО, вказавши, що це не є справою Росії.

Про це заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд під час виступу в Сенаті США за підсумками переговорів двох президентів.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

«Байден абсолютно ясно заявив Путіну, що питання про нові країни в НАТО - це питання, яке вирішує тільки НАТО, питання, яке вирішують країни-кандидати. Жодна інша сила не буде і не може мати право вето або голосу при прийнятті цих рішень» - сказала вона, коментуючи питання.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 грудня, пройшли переговори президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції. В ході переговорів Путін звинуватив НАТО в тому, що Альянс «робить небезпечні спроби освоєння української території».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: