Дуда припустив, чому Путін висунув ультиматум НАТО

Читать на русском
Якщо одна велика держава висуває ультиматум, і якщо на неї погоджуються, то після цього йде серйозна військова агресія і в результаті починається війна.
З відкритих джерел

Якщо одна велика держава висуває ультиматум, і якщо на неї погоджуються, то після цього йде серйозна військова агресія та в результаті розпочинається війна.

Про це заявив сьогодні президент Польщі Анджей Дуда на брифінгу з президентами України та Литви, оцінюючи поведінку Володимира Путіна щодо НАТО.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Лідер поляків вважає, що Путін або перебуває в такій ситуації, коли йому дуже треба продемонструвати імперську силу Росії, або він дійшов висновку, що захід НАТО переживає момент слабкості, під час якого вони погодяться на такий ультиматум.

«Якщо подивитися на історичну перспективу, то ми можемо вивчити важливі уроки і якщо подивитися, то в такій ситуації, коли одна велика держава озвучує ультиматум, і якщо на неї погоджуються, то після цього йде серйозна військова агресія і в результаті починається війна», - заявив він.

За його словами, треба подивитися на історію та не погоджуватися на такі ультиматуми.

«Може бути контрультиматум, який намагатиметься заспокоїти той бік, який хоче показати свої імперські амбіції», - заявив президент Польщі.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ опублікувало проекти договору про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки РФ та держав-членів НАТО.

Також у МЗС РФ заявили, що якщо НАТО відмовиться прийняти вимоги Росії щодо гарантій безпеки і не гарантує невступ до лав Альянсу України, Росія перейде до заходів у відповідь і почне створювати біля кордонів європейських країн «контрзагрози».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: