Проти Лукашенка готується позов до Гаазького трибуналу

Читать на русском
Відповідну заяву вже подано в польську прокуратуру, а в наступному місяці плануєється звернення до Міжнародного трибуналу в Гаазі.
фото з відкритих джерел

Польський адвокат Томаш Вілінський, що представляє інтереси білоруських громадян, 23 грудня подав заяву до Національної прокуратури Варшави за підозрою у злочинах, скоєних самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком та деякими з його наближених.

Про це повідомляє польске видання Іnteria.pl.

Зазначається, що серед усіх звинувачень найсерйознішими є геноцид та злочини проти людяності. Польський адвокат планує у січні 2022 року звернутися до Міжнародного трибуналу в Гаазі.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

При цьому, обґрунтування повідомлення становить понад 160 сторінок, додаток - 10 тисяч сторінок. Документи стосуються дій режиму Лукашенка проти громадян Білорусі, Польщі, Іраку, Сирії та інших країн.

Згідно зі словами адвоката Вілінського, задокументовано кілька випадків убивств на замовлення Лукашенка та його соратників.

Нагадаємо, що у Білорусі силовики затримали журналіста «Радіо Свобода», якого підозрюють нібито в організації масових заворушень.

Раніше ми повідомляли, що Лукашенко заявив про намір створити «потужний» союз із Росією.

Також нагадаємо, у Білорусі садитимуть до в'язниці за заклики ввести проти Лукашенка санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: