Лукашенко відреагував на плани Польщі щодо будівництва стіни на кордоні

Читать на русском
Олександр Лукашенко відреагував на плани Польщі щодо будівництва стіни на кордоні з Білоруссю.
З відкритих джерел

Олександр Лукашенко відреагував на плани Польщі щодо будівництва стіни на кордоні з Білоруссю.

За його словами, це дурна ідея, яка коштуватиме Польщі один млрд доларів, пише Пул першого.

«Це була перемога європейської демократії. Всі кричали: немає роздільних смуг та стін на кордонах! Тепер що вони хочуть Євросоюз обгородити стіною в п'ять з половиною метрів? Якось із ідеологією та демократією не в'яжеться. Дурна, безглузда витівка», - заявив Лукашенко.

Зміцнення та облаштування держкордону: що обіцяють політикиПолітики обіцяють зміцнювати державний кордон України та будувати нові пункти пропуску. Докладніше – у матеріалі.

Він також додав, що на окремих ділянках білорусько-польського кордону вже збудували стіну, проте це не сприяє стримуванню біженців.

«Як визнають спецслужби Польщі, найбільше біженців проникло на тих ділянках, де збудовано цю стіну. Загалом близько 25 тисяч осіб. Тож чи є сенс у такому разі зводити подібну стіну?», - заявив Лукашенко.

Лукашенко нагадав про плани США відгородити від Мексики муром.

«Один президент будував, а другий зараз руйнує. Думаю, що може вийти так і у Польщі. Ми не напружуємося щодо цього. Це їхня проблема. Нехай будують. Нам гірше не буде», – додав він.

Нагадаємо, 30 жовтня Сенат Польщі схвалив план будівництва стіни на кордоні з Білоруссю для запобігання нелегальному в'їзду мігрантів до країни.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував необхідність побудови стіни на кордоні з Білоруссю. На його думку, це допоможе уникнути «міграційного шантажу» з боку білоруської та російської сторін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: