Лукашенко заявив, що Росія окупувала Крим «на прохання українських військових»

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що Росія нібито окупувала Крим у 2014 році, оскільки про це її «попросили українські військові», побоюючись розміщення на півострові військ НАТО.

Олександр Лукашенко заявив про те, що Росія окупувала Крим у 2014 році, оскільки про це її «попросили українські військові», побоюючись розміщення на півострові військ НАТО.

Про це він розповів сьогодні в інтерв'ю російському пропагандистові Дмитру Кисельову.

Анексія на марші: що сказав Лукашенко про Крим і чому це погано для УкраїниОлександр Лукашенко та Володимир Путін майже домовилися про створення союзної держави, що створює складнощі для України.

«Вони (українські військові – ред.) вийшли на росіян, це було не на найвищому рівні... Була розмова... вони попередили росіян, що Крим не буде російським, якщо ми не вдамося до певних дій. Він не буде й українським. А чиїм? НАТОвським. Тоді НАТО було орієнтоване на Крим. І після чергової зустрічі з росіянами... Вони запропонували, ви там своєму скажіть президентові, що питання Криму треба вирішувати. За моїми даними, президентові Росії доповіли», - заявив Лукашенко.

Також Лукашенко запевнив, що «американці вже проектували казарми у Севастополі», але українські військові, які служили на півострові, нібито завадили їхнім планам.

Лукашенко також заявив, що президент Володимир Путін нібито «наполягав на юридичному вирішенні проблеми».

«Крим треба рятувати. І Путін наполяг на референдумі. Тому півострів увійшов до складу Росії без жодного пострілу», - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, Лукашенко 30 листопада в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову заявив, що Крим був російським де-факто, а після проведеного референдуму став російським та де-юре.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: