У Білорусі саджатимуть у в'язницю за заклики впровадити проти Лукашенка санкції

Читать на русском
За заклики до введення санкцій проти Білорусі пересічним громадянам країни світить від шести до десяти років за ґратами.
Ілюстративне фотоGetty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, який гарантує громадянам країни кримінальну відповідальність за будь-який заклик до цивілізованих країн ввести санкції проти Білорусі, білоруських органів влади та персонально Лукашенка.

Про це повідомляє інформаційне агентство БЕЛТА.

Від «спільної Олімпіади» до взаємних звинувачень: як змінювалися відносини України та Білорусі за часів ЗеленськогоСлово і діло проаналізувало, як змінювалися відносини між Україною та Білоруссю за час президентства Зеленського.

Так, за заклики до введення санкцій проти Білорусі пересічним громадянам країни світить від шести до десяти років за ґратами. Максимальний термін можна отримати за звернення про санкції до міжнародних організацій та іноземних держав.

Такі ж заклики, озвучені посадовою особою, приведуть до тюремного терміну в 12 років за ґратами. У Мінську заявляють, що такий закон - реакція на «спроби завдати шкоди національній безпеці з боку деструктивних сил».

Нагадаємо, 1 грудня країни Європейського Союзу затвердили черговий, п'ятий пакет санкцій проти Білорусі у зв'язку з міграційною кризою.

У відповідь білоруська влада ввели санкції проти західних держав. Зокрема, в Білорусь заборонили ввезення товарів, вироблених в підсанкційних країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: