Литва хоче ініціювати міжнародний суд проти Лукашенка

Читать на русском
Уряд Литви оцінює можливість ініціювати міжнародний судовий процес проти Олександра Лукашенка.
Reuters

Уряд Литви оцінює можливість ініціювати міжнародний судовий процес проти Олександра Лукашенка.

Про це заявив Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Литовський уряд ініціював вивчення питання щодо можливості подати позов до міжнародного суду на Олександра Лукашенка через поводження з нелегальними мігрантами. За словами Ландсбергіса, в уряді вже розпочалися дискусії про створення робочої групи, яка дасть оцінку можливості такого звернення.

«Я хочу наголосити, що це робоча група, яка дасть оцінку, як цей процес слід розвивати далі, ми говоримо ще не про звернення, а про оцінку можливості такого звернення», – сказав міністр.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

При цьому він додав, що поки рано говорити, які конкретні дії можна зробити щодо Лукашенка.

Нагадаємо, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею триває із серпня. За даними білоруської влади, зараз на території країни перебувають до 7 тисяч мігрантів.

У Європейській комісії вважають, що нещодавні події з мігрантами «не могли б трапитися без участі деяких транспортних операторів, свідомо чи несвідомо».

Усі транспортні оператори, охоплюючи сухопутні, повітряні, внутрішні водні та морські шляхи, які займаються чи полегшують контрабанду, чи торгівлю людьми в ЄС, можуть зіткнутися з призупиненням ліцензій, обмеженнями на свої європейські операції та заморожуванням транзиту через Європу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: