Хабарницька справа Тамразова починалася з іншої фабули – адвокат

Читать на русском
Адвокат колишнього заступника голови Укргазвидобування повідомив, що Генпрокуратура почала справу його клієнта за іншими фактами.
Олексій Тамразов з адвокатамифото: censor.net

Генеральна прокуратура почала розслідування кримінального провадження, в якому затримали колишнього першого заступника голови ПАТ «Укргазвидобування» Олексія Тамразова, щодо іншої особи.

Про це йдеться в клопотанні його адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією захисника Тамразова, слідство в цій справі почали на підставі рапорту заступника начальника Департаменту міжнародного-правового співробітництва ГПУ Костянтина Кулика і начальника слідчого відділу особливо важливих справ цього ж департаменту Артема Бугайця. Адвокат також зазначив, що згідно з цим рапортом, адвокат Лук'яненко, який нібито представляв інтереси ТОВ «Кувейт Енерджі Юкрейн» 14 листопада 2017 року під час зустрічі висловив пропозицію надання неправомірної вигоди в розмірі 400 тисяч доларів Бугайцю та Кулику за вирішення питання про зняття арешту, накладеного на певний обсяг газу вартістю 2 мільйони доларів в кримінальному провадженні №12014000000000134.

Таким чином, на думку адвоката Тамразова, зміст зазначеного рапорту свідчить, що досудове розслідування кримінального провадження розпочате та здійснюється за фактом події зовсім іншого кримінального правопорушення, вчиненого іншою особою, а також в інтересах іншої юридичної особи, ніж те, яке стало підставою затримання, повідомлення про підозру та застосування запобіжного заходу колишньому першого заступника голови «Укргазвидобування».

У зв'язку з цим захист Тамразова просила суд надати доступ до документів у кримінальному провадженні щодо їх клієнта, а саме: повних даних з ЄРДР у кримінальному провадженні. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, САП викликала на допит прокурора ГПУ Кулика в справі Тамразова. Раніше суд заарештував статутний фонд видання The Insider у цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: