ВАКС оштрафував ексзаступника голови «Укргазвидобування» Тамразова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув питання про накладання грошового стягнення на обвинуваченого, який не з'явився в судове засідання.
Олексій Тамразов

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на колишнього заступника голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Олексія Тамразова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у дачі неправомірної вигоди колишньому посадовцю Генеральної прокуратури України.

Таке рішення 13 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, Тамразов не з'явився на судове засідання, а тому колегія суддів підняла питання про накладання грошового стягнення на обвинуваченого. Прокурор САП вважав, шо є підстави для цього.

«Накласти на обвинуваченого (Олексія Тамразова – ред.) грошове стягнення у розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 1189,50 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Тамразова затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі колишньому заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику. За версією обвинувачення, він нібито передав 100 тисяч доларів за зняття арешту з близько 9 млн кубів природного газу, що проходили як доказ у кримінальній справі щодо злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича та олігарха Сергія Курченка.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. Він вийшов із СІЗО під заставу 13 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: